Felhevített Rama
margarinon megpirítjuk a finomra vágott
sonkát.
sóval,
borssal, kevés piros
paprikával ízesítjük, meghintjük három evőkanál
liszttel, majd felöntjük a
tejjel. Addig forraljuk, míg el nem válik az edény falától. Közben állandóan kevergetjük. A tűzről levéve két
tojást dolgozunk bele, végül kockára vágott
paprikát,
paradicsomot, és finomra vágott
petrezselyemzöldet adunk hozzá.
Megsütjük a
sós palacsintákat. Megtöltjük a
sonkás töltelékkel, felcsavarjuk, majd
lisztbe, felvert
tojásba és zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk.
Felhevített olajban megsütjük, majd lecsepegtetjük.
Tálaláskor
salátával díszítjük. Külön tálkában aprított tavaszi
hagymával meghintett tartármártást adunk mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>