Borjúkaraj citromos-zsályás páccal receptHány személyre: 4 személyre
» Pác:
» 1 ek. finomra reszelt cio
citromhéj
» 4 ek. frissen facsart
citromlé
» 4 ek.
olívaolaj» 3 ek. finomra vágott friss
zsályalevél
» 2 ek. finomra vágott
mogyoróhagyma» 2 ek. magos
mustár» 1 ek. finomra vágott
fokhagyma» 1 ek. frissen tört fekete
bors» 4 borjúkaraj, 2,5-3 cm vastagon
» 1 tk. durva szemű tengeri
só» bio
citromgerezdek
» friss
zsályalevél
A pác hozzávalóit keverjük össze, majd tegyük lezárható műanyag zacskóba, a karajokkal együtt, és zárjuk le. Tegyük 8-12 órára a hűtőbe, időnként fordítsuk meg a zacskót. Vegyük ki a húst a zacskóból, csepegtessük le róla a pácot,
sózzuk meg a húst, és 20-30 percig pihentessük.
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Zárt sütőben grillezzük a húsokat 4-6 percig, fordítsuk meg, és süssük még 4-6 percig. Az utol
só 2 percben grillezzük meg a
citromgerezdeket is. Vegyük le a húsokat a
rácsról, és pihentessük 3-5 percig. A karajokat a grillezett
citromgerezdekkel és friss
zsályalevéllel tálaljuk.
Elkészítési idő: 35-40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>