A
hagymát vágjuk apróra, és fed? alatt pároljuk puhára az olajon, majd adjuk hozzá a lóbabot, a
sárgarépát és a zúzott
fokhagymát. Szórjuk meg köménnyel. A süt?t melegítsük el? 210 fokra.
Mornay-mártás:
A
tejet hevítsük fel forráspontig. Egy másik edényben olvasszuk fel a
vajat, adjuk hozzá a
lisztet, és kevergetve pirítsuk 3 percig. Húzzuk félre, kissé h?tsük le, majd öntsük hozzá a forró
tejbe. Habver?vel keverjük, és tegyük vissza a t?zre. Forraljuk 3 percig. Ízesítsük
sóval,
borssal, majd tegyük bele a reszelt
sajtot. A mártást keverjük össze a
hagymával.
A tésztát nyújtsuk ki, béleljük ki vele a pite formát, villával szurkáljuk meg, és öntsük rá a
hagymás keveréket. Süssük 20 percig, majd tálaljuk.
el?készület: 20 perc, sütési id?: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>