Csirketortilla tomatillosalsával receptHány személyre: 4-6 személyre
» Pác:
» 4 ek. frissen facsart
narancslé
» 3 ek. frissen facsart
lime-lé
» 3 ek.
olívaolaj» 2 ek. apróra vágott
korianderzöld
» 1 ek. apróra vágott friss jalapeno
paprika» 1 ek. apróra vágott
fokhagyma» 3/4 tk. őrölt római
kömény» fél tk. durva szemű tengeri
só» 4
csirkemellfilé
» Salsához:
» 1 vörös
hagyma, csíkokra vágva
»
olívaolaj, 1 kis jalapeno
paprika, szár nélkül
» 10 közepes méretű tomatillo
» 1 marék friss
korianderzöld, szárral együtt
» 1 közepes
fokhagymagerezd, megtisztítva
» fél tk. bionád
cukor» fél tk. durva szemű tengeri
só» 12 tortilla, 200 g
tejföl
Keverjük össze a pác hozzávalóit. Tegyük a csirkét zacskóba, és öntsük rá a páclevet. Zárjuk le, majd többször fordítsuk meg. Tegyük 2 órára hideg helyre. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A salsához a
hagymacsíkok mindkét oldalát kenjük be olajjal. Grillezzük a
hagymát, a tomatillót és a csilit 5-8 percig. Sütés közben fordítsuk meg többször. Vegyük le a grillről, turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Fűszerezzük, és töltsük tálalóba. Vegyük ki a húst a pácból, és grillezzük meg lefedve 10-12 perc alatt, közben fordítsuk meg párszor. A tortillákat is pirítsuk meg. A húst vékonyan szeleteljük fel, majd töltsük be a tortillákba, és a salsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 40-45 perc, plusz a pácolás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>