A
burgonyát megtisztítjuk, megf?zzük, majd lesz?rjük és rögtön letörjük, így hagyjuk kih?lni. Elmorzsoljuk az éleszt?t,
cukorral megszórjuk és jól összekeverjük. Mikor az éleszt? elfolyósodik, kevés langyos
tejet és kevés
lisztet adunk hozzá, majd meleg helyre rakjuk, megkelni. Mikor megkelt, hozzáadjuk a
lisztet,
burgonyát,
tejet és
vízet és lágy tésztává gyúrjuk össze. Ízlés szerinti
sót adunk hozzá, és ismét pihentetjük. Ha megkelt, deszkán kinyújtjuk, körülbelül ceruza vasatgságnyira. Kivágunk bel?le akkora darabokat, ami kényelmesen elfér a serpeny?ben és forró olajban(vagy
zsírban) azonnal kisütjük. Sütés el?tt érdemes néhány helyen késsel bevagdalni. Ízlés szerint lehet rászórni
sajtot, bekenni
tejföllel, fog
hagymával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>