A
lisztet, a szárított élesztőt, a
sót,
borsot, a cukrot és 1 csésze langyos vizet alaposan összedolgozunk addig, amíg lágy tésztát nem kapunk. Ezután meleg helyen megkelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Olvasztott
vajon megpároljuk a finomra vágott vörös
hagymát. Amikor elkészült beletesszük a
tojást, a fűszernövény-keveréket és a lereszelt
sajtot. A megkelt tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük
vajjal és rátesszük a megsütött
hagymás-
tojásos tölteléket. A rövidebb oldalon elindulva mindkét végét feltekerjük a közepére, majd olajozott tepsibe helyezzük, a te
tejére mintát vágunk cikk-cakk formában. Ezt követően ismét kelesztjük. 1 ek.
vízzel összekeverjük a
tojássárgáját és ezzel fogjuk megkenni a tészta te
tejét. 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>