Egy mély tálba szitáld a
lisztet, egy kis mélyedést nyomj a közepébe. Az élesztőt morzsold bele, a cukrot szórd rá és egy kis langyos vizet csorgass bele. Negyed órát hagyd magára, míg felhabosodik az élesztő. Ekkor keverd el, az
olívaolajat öntsd hozzá. Az apróra vagdalt
kapribogyót , az összezúzott
fokhagymát, a reszelt
sajtot, a
rozmaringot, a
sót és folyamatosan adagolva hozzá a
lisztet dagaszd meg. Jól letakarva keleszd a jól kidolgozott tésztát a kétszeresére.Finoman gyúrd át a megkelt tésztát és oszd el két részre.
Gömbölygesd meg egyenként a cipókat, kend le őket
vízzel és csúsztasd sütőzacskóba. A zacskót zárd le, néhány helyen szurkáld meg és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 40-45 perc alatt 190°C-on. Ha kész, vedd ki a zacskóból és hagyd
rácson hűlni. Kenyérsütőgépben is megsüthető a tészta vagy géppel is dagasztható.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>