» 1 kg kagyló, a héjában » 500 g spagetti » 500 g feldarabolt paradicsom » 90 ml extraszűz olívaolaj » 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 1 kimagozott, finomra vágott, piros csilipaprika » só és frissen őrölt fekete bors
Egy serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat, és tegyük bele 1 fokhagymát és a petrezselyem felét. Tegyük hozzá a kagylókat és magas hőfokon pároljuk 5-10 percig. Vegyük ki azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki. A maradék fokhagymát, a paradicsomot és a csilit pároljuk 10 percig. sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a kagylókat a főzőlével együtt.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és adjuk a kagylós szószhoz. Szórjuk meg frissen őrölt borssal és rázzuk össze. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom