» 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 mogyoróhagyma, apróra vágva » 1 kg érett paradicsom, meghámozva, felaprózva » 2 teáskanál édesköménymag » 1 bazsalikom, összetépkedve, és még a díszítéshez » 125 g sonka, felkockázva » só és frissen őrölt bors » 500 g szarvacskatészta » 6 evőkanál parmezánsajt, lereszelve
Közepes tűzön olajban üssük meg a hagymát 3-4 perc alatt, majd keverjük hozzá a paradicsomot, a köménymagot és a bazsalikomot. Pároljuk 10 percig, amíg a paradicsom kezd szétesni. Adjuk hozzá a sonkát és főzzük még 5 percig. sózzuk és borsozzuk meg.
főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és tegyük a szószhoz.
melegítsük össze, szórjuk meg parmezánnal és bazsalikommal, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom