» 90 ml extraszűz olívaolaj » 150 g pancetta, csíkokra vágva » 2 friss csili, kimagozva, összevagdalva » 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 kg érett paradicsom meghámozva, felaprózva » só » 1 evőkanál felaprózott petrezselyem » 500 g penne » 60 g érett Pecorino sajt, lereszelve
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön. Süssük meg benne 5 percig a pancettát, szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük egy tálba.
Ebben az olajban süssük meg a csilit és a fokhagymát 3-4 percig, adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Tegyük hozzá a petrezselymet és pároljuk, míg besűrűsödik. adjuk hozzá még a pancettát és pároljuk tovább.
Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Keverjük össze, szórjuk meg Pecorino sajttal és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom