» 90 ml extrasz?z olívaolaj » 150 g pancetta, csíkokra vágva » 2 friss csili, kimagozva, összevagdalva » 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 1 kg érett paradicsom meghámozva, felaprózva » só » 1 ev?kanál felaprózott petrezselyem » 500 g penne » 60 g érett Pecorino sajt, lereszelve
Forrósítsuk fel az olajat közepes t?zön. Süssük meg benne 5 percig a pancettát, sz?r?kanállal szedjük ki, és tegyük egy tálba.
Ebben az olajban süssük meg a csilit és a fokhagymát 3-4 percig, adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Tegyük hozzá a petrezselymet és pároljuk, míg bes?r?södik. adjuk hozzá még a pancettát és pároljuk tovább.
F?zzük ki a tésztát sós vízben, sz?rjük le és adjuk a szószhoz. Keverjük össze, szórjuk meg Pecorino sajttal és tálaljuk.
Elkészítési id? 45 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom