Lazacos ravioli citrommal és kaporral receptHány személyre: 4 személyre
					» 400 g friss tészta
» 125 g füstölt 
lazachús
» 1 
tojásfehérje
» 1,5 evőkanál 
tejszín
» 2 teáskanál durvára aprított 
kapor» 3 evőkanál kukorica
liszt» 1 teáskanál olaj
» szósz:
» 1 evőkanál 
vaj» 1 evőkanál sima 
liszt» 180 ml 
fehérbor» 1/2 
citrom facsart leve
» 2 evőkanál durvára aprított 
kapor» 
só és frissen őrölt 
bors				 
				
					Tészta:
400 g sima 
liszt
4 nagy 
tojás
Tegyük a 
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a 
tojásokat, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni. Nyújtsuk ki vékonyra, vágjuk fel 10 cm-es négyzetekre.
Töltelék:
Tegyük a 
lazacot,egy evőkanál 
tojásfehérjét, a 
tejszínt és a kaprot egy robotgépbe és keverjük krémessé. 
A tésztát tegyük 
lisztes munkalapra, minden második tészta szélét kenjük meg 
tojásfehérjével. Tegyünk egy kanállal a töltelékből azokba a tésztákba, amelyiket nem kentünk meg, ujjainkkal nyomjuk össze a két lapot a töltelék körül. Egy nagy edényt félig töltsünk meg 
vízzel és egy kevés olajjal, forraljuk fel és 2-3 perc alatt főzzük ki benne a tésztákat. 
Szósz:
Olvasszuk fel a 
vajat, és tegyük bele a 
lisztet. Főzzük 1 percig, adjuk hozzá a bort, és keverjük simára. Tegyük hozzá a 
tejszínt és a 
citromlevet, forraljuk fel, vegyük alacsonyabbra a lángot, amíg besűrűsödik. Tegyük a raviolit egy tálba és kanalazzuk rá a szószt.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>