Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal receptHány személyre: 4 személyre
					» 400 g bolti orecchiette
» 500 g 
brokkoli» 250 g 
tejszín
» 1 adag pesto
» 135 g fenyőmag megpörkölve
» pesto:
» 2 gerezd 
fokhagyma» 2 evőkanál fenyőmag megpörkölve
» csokor 
bazsalikomlevél
» 2 evőkanál 
parmezán sajt, lereszelve
» 125 ml extraszűz 
olívaolaj				 
				
					Pesto:
Turmixoljuk apóra a 
fokhagymát, a fenyőmagot, a 
bazsalikomot és a 
parmezánt egy robotgépben. Amíg forog lassan adjuk hozzá az olajat, és keverjük, míg sima nem lesz. 
A tésztát főzzük ki 
sós 
vízben 3-4 perc alatt. Főzzük meg a 
brokkolit 5 perc alatt, szűrjük le és tegyük jeges 
vízbe. Keverjük ki a 
tejszínt és a pestót egy serpenyőben alacsony tűzön kb 2 perc alatt, tegyük hozzá a 
brokkolit és a fenyőmagot, és pároljuk még 1 percig. Szűrjük le a tésztát, tegyük a 
brokkolis serpenyőbe, keverjük finoman össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 40 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>