Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 184 kcal/773 kj adagonként
A
fokhagymát mosás után aprózzuk fel. A
petrezselyemmel hasonlóan járjunk el, majd ha végeztünk összekeverhetjük a
hagymával.
A tintahalakat mosás után feldarabolhatjuk. A grillező rostélyát forrósítsuk fel, majd takarjuk le alufóliával. Az alufóliát kenjük meg
olívaolajjal, és rakjuk rá a feldarabolt tintahalat. A grillen pirítsuk meg, ez kb 5 percig tart majd. A maradék
olívaolajjal grillezés közben kenhetjük a tintahalat, és többször forgassuk is meg.
Ha már megbarnultak a tintahal darabkákat, levehetjük a grillről, és rakjuk őket a tányérokra. A tintahaldarabokat ízesítsük meg
sóval és
borssal. Öntsünk rá egy kis
citromlevet mindegyik darabra, és fűszerezzük a
fokhagyma-
petrezselyem keverékkel. Köretként grillezhetünk hozzá egy kis
burgonyát.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>