Garnélarák fűszeres mártásban receptHány személyre: 4
» 800 g nagy, pucolatlan garnélafarok
» 2 gerezd
fokhagyma» darabka friss
gyömbér (kb 1 cm)
» 50 ml halalaplé
» 3 evőkanál
szójaszósz
» 1 evőkanál
rizsbor
»
bors» 2 teáskanál
cukor» 4 szál új
hagyma» 1 teáskanál
kukoricakeményítő» 4 evőkanál kukoricacsíra-olaj
» 2 evőkanál kecap manis (indonéz édes
szójaszósz)
»
só
Elkészítési idő: kb háromnegyed óra
Energiatartalom: kb 278kcal/1166 kj adagonként
A garnélarákokat mosás után pucoljuk meg, úgy, hogy a farokvégek a helyükön maradjanak. A bélhúr eltávolítása után a felesleges vizet itassuk fel, és
sózzuk be a rákokat minden oldalról a kezünkkel. Ezután 10 percig hagyjuk a garnélákat, hogy a
só kifejthesse ízét.
A
gyömbért szeleteljük nagyon kicsi darabokra, és adjunk hozzá a cukrot, a
szójaszószt, a
borsot és a
rizsbort, és keverjük össze. A
fokhagymát és a zöld
hagymát tisztítás után
szeleteljük fel, ez utóbbit ferdén. A
kukoricakeményítőhöz adjunk vizet, és keverjük simára.
A wokot olajjal kenjük be, és várjunk amíg felforrósodik. Ezután rakjuk bele a
fokhagymát, és egy kevéske
só hozzáadása után oszlassuk el benne. Majd jöhetnek a garnélák, és addig süssük őket, amíg szép rózsaszínűek nem lesznek. Sütés közben ajánlott megforgatni őket néhány alkalommal.
Miután a garnélák már rózsaszínűre sültek hozzáadhatjuk a kikevert kecap manist, és a
szójaszószt. Ezt követően 3 percig főzzük tovább. A keményítő hozzáadása után kevergetéssel addig főzzük, amíg láthatóan el nem kezd sűrűsödni. A korábban felvágott új
hagymát díszítésre használhatjuk, és így tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>