Az osztrigák héját eltávolítjuk, húsukat h?t?be tesszük. Négy jénait beszórunk tengeri
sóval, majd ezekben eloszlatjuk a héjakat. A felaprózott
hagymát
vajon megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Felöntjük a
citromlével, majd fed? alatt pároljuk. Eközben egy tálban a borhoz keverjük a
sáfrányt és a
curryt, majd ha felforrt, beletesszük a
tejszínnel elkevert
tojássárgáját is. Amikor bes?r?södik, levesszük a t?zr?l,
sózzuk,
borsozzuk. Ezután az osztrigahéjakba teszünk 1-1 kanál
hagymát, 1-1 osztrigát, és meglocsoljuk ?ket a boros szósszal. Így néhány percig grillezzük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>