Az osztrigák héját eltávolítjuk, húsukat hűtőbe tesszük. Négy jénait beszórunk tengeri
sóval, majd ezekben eloszlatjuk a héjakat. A felaprózott
hagymát
vajon megpirítjuk,
sózzuk,
borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Felöntjük a
citromlével, majd fedő alatt pároljuk. Eközben egy tálban a borhoz keverjük a
sáfrányt és a
curryt, majd ha felforrt, beletesszük a
tejszínnel elkevert
tojássárgáját is. Amikor besűrűsödik, levesszük a tűzről,
sózzuk,
borsozzuk. Ezután az osztrigahéjakba teszünk 1-1 kanál
hagymát, 1-1 osztrigát, és meglocsoljuk őket a boros szósszal. Így néhány percig grillezzük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>