Elkészítési idő: kb 50 perc
Energiatartalom: 788 kcal/3311 kj adagonként
Az új
hagymát mossuk meg alaposan, majd miután megszáradt vágjuk fel karikákra. A mangoldot mosás után csíkozzuk fel. A
fokhagymagerezdeket is aprózzuk fel. 2 evőkanál felhevített
vajban pirítsuk meg a felaprózott
fokhagymát és új
hagymát. Kicsit később adjuk hozzá a felaprózott mangoldot, és ezt is hagyjuk kissé megpirulni, majd az egészre öntsük rá a 4 evőkanál zöldségalaplevet. A keveréket ízesítsük
sóval és
borssal ízlés szerint, majd főzzük lefedve kb 5-6 percig.
Ezután készítsük el néhány hozzávalóból a berni mártást. A
tojássárgáját
fehérbor és 250 g
vaj hozzáadásával verjük fel, miközben a tál forró
vízben áll.
Ha ez is készen van fogjuk a
tárkonyt és a turbolyát, és mosás után aprózzuk fel őket. A felaprózott fűszereket keverjük bele a berni mártásba, és fűszerezzük kevéske
sóval és
borssal. Majd fogjuk az osztrigákat és vegyük ki húsukat a héjakból, de a héjakat ne dobjuk el. A korábban elkészített
hagymás-mangoldos keveréket töltsük bele az osztrigák héjaiba.
A megtöltött héjak te
tejére tegyük rá korábbi tartalmukat, az osztrigák húsát, és kenjük meg a berni mártással, hogy mindegyikre
jusson. Ezeket grillezve addig süthetjük míg a berni mártás szép barnává nem válik, majd tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>