A kagylókat 
vízben sikáljuk meg. A 
mogyoróhagymát aprítsuk fel, a vörös
hagymát vágjuk kockára. A póré
hagymát szeleteljük fel. Hevítsük fel az 
olívaolajat, tegyük bele a 
hagymákat, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Sózzuk, 
borsozzuk, majd fedjük le, és kis lángon pároljuk 5 percig. Adjunk hozzá 150 ml 
fehérbort, a 
sáfrányt és a vizet. Főzzük 15 percig. Egy másik lábosba tegyük bele a kagylókat, öntsük rá a maradék bort, és nagy lángon főzzük, amíg kinyílnak. A csukottakat dobjuk ki. 
A kagylókat a főzőlével együtt adjuk a zöldségekhez. Öntsük rá a 
tejszínt, és melegítsük össze, majd tálaljuk..
Előkészület: 30 perc.
Főzési idő: 40 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>