A kagylókat hideg
vízben megmossuk,
citromlével meglocsoljuk. Gőz fölé tesszük, majd amikor kinyíltak a levüket félretesszük. A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk, majd olajat forrósítunk, és megpirítjuk benne a
fokhagymát és a
hagymát. Meg
sózzuk, és felöntjük a kagylók levével. A párolóedénybe egy pohár vizet öntünk, beleöntjük a bort, ízesítjük piros
paprikával és
babérlevéllel. A kagylókat az edény
rácsán 20 percig lassú tűznél pároljuk. A kagylókat kiszedjük, a főzőlébe
lisztet keverünk, egy kicsit még főzzük, amíg besűrűsödik, majd a kagylókra öntjük.
Elkészítési idő: 40 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>