Pirított fésűkagyló sült paprikával és bazsalikompürével recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 üveg(kb.30 dkg) sült, piros húsú paprika, » lecsöpögtetve » 5 dkg puha vaj » finom tengeri só és frissen őrölt fekete bors, » ízlés szerint » 20 közepes fésűkagyló, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » 3 dkg friss bazsalikomlevél, összefogva és » laskákra vágva
A grillen forró tüzet készítünk. Egy öntöttvas serpenyőt állítunk rá, és hagyjuk átforrósodni. A sült paprikát, a vajat turmixgépben pépesítjük, és ízesítjük. A kagylókat olívaolajjal megkenjük, fűszerezzük, és a forró serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Addig sütjük, amíg összeesnek és opálosak lesznek. A bazsalikomcsíkokat a paprikapürébe keverjük. A kagylókat a krémmel együtt kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom