A langyos
tejbe morzsoljuk bele az éleszt?t és a
lisztet, majd langyos helyen kelesszük meg. A
lisztet dolgozzuk össze a
cukorral, a
sóval, és annyi
tejjel, hogy kenyértésztát kapjunk. Dolgozzuk ki jól,
lisztezzük meg, és kelesszük a duplájára. A megkelt tésztából formáljunk kétujjnyi rudakat. A
vaj felével kenjük ki a tepsit, és fektessük bele a tésztát. Pihentessük fél órát, majd süssük meg. Amikor megsültek válasszuk szét ?ket, és vágjuk három cm-es darabokra. Tegyük tésztasz?r?be, és öntsük le forrásban lév?
sós
vízzel. Csöpögtessük le, és tegyük
vajjal kikent t?zálló tálba. Szórjuk meg darált mákkal, és locsoljuk meg egy kevés
mézzel. Süssük meg forró süt?ben 15-20 perc alatt.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>