A felszeletelt pulykát
sózzuk,
borsozzuk, majd egy-egy ek.
vajban és olajban elősütjük. Eközben egy lábosban felforraljuk az aszúval felöntött mazsolát. Egy ki
vajazott tepsibe tesszük a húst, felöntjük annyi borral, hogy félig ellepje, majd rátesszük az elfelezett szőlőket, a maradék
vajat, a
szerecsendiót és a
borsot. Lefóliázzuk, majd negyed óra alatt megsütjük. Eközben egy tálban elkeverjük a
tejszínt, a
tojást, a
tejet és a
mézet. A húsok szaftját egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a borba áztatott mazsolát és a
chilipelyhet, majd felforraljuk, és a
tejszínes keverékhez öntjük.
sózzuk,
borsozzuk, addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lelocsoljuk vele a húst, megszórjuk a szőlővel, majd megöntöttük a tokaji mártással, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>