A húsokat előkészítjük, a kacsaszárnytöveket
zsírjától megszabadítjuk és sütőben öt percig 200 oC-on meggrillezzük. A füstölt kacsamellet vékonyra szeleteljük és a kacsamájszeleteket néhány perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Egy felhevített, ám száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, hozzáadjuk az apróra tört diót,
mogyorót, és a mazsolát. Tányérra halmozunk egy maroknyi vegyes
salátát, 1 szem koktél
paradicsomot, meglocsoljuk az
ecetből,
sóból,
borsból és egy kevés dióolajból kevert
ecetes
salátaöntettel, elrendezzük rajta a füstölt kacsamellszeleteket és a kacsamájszeleteket, megszórjuk a diós,
mogyorós mazsolakeverékkel és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>