Pucoljuk meg az
almákat és magozzuk ki.
A
vajon futtassunk meg 2 nagy felkockázott
almát, majd dolgozzuk hozzá a zsemlemorzsát és a
sonkát. Süssük néhány percig, közben pedig f?szerezzük
sóval és
borssal. Ezzel a keverékkel töltsük meg a megtisztított kacsát. Kenjük be
vajjal és el?melegített süt?ben 1 óra alatt megsütjük.
vajjal kenjünk be 4
almát és a sütés el?tt fél órával tegyük a kacsa mellé.
A maradék
almát vágjuk cikkekre és készítsünk bel?lük kompótot.
A kacsa szaftját dolgozzuk össze a húslevessel, a
tejföllel és facsarjuk rá a
citromot. F?zzük néhány percig és ízesítsük
sóval, valamint
borssal. Ezt a mártást tálaláskor locsoljuk a kacsára, a sült
almákra és a kompótra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>