A
csirkemelleket megtisztítjuk, bőrüket leszedjük, majd mindkettőt elnégyeljük. Miután kissé kiklopfoljuk őket, be
sózzuk, majd olajon kisütjük. A megmaradt zsiradékba megpirítjuk a felaprózott vörös
hagymát, beleszórjuk a
paprikát és a
sót, majd fél liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük az összepréselt
fokhagymát és a
köményt, valamint a felszeletelt
paradicsomot és
paprikát és a
csirkemell eltávolított csontját. Így pároljuk fél óráig, majd a csontot eltávolítjuk, a többit pedig leturmixoljuk. Ezután újból vizet öntünk hozzá, beletesszük a felszelelt
gombát, és tovább főzzük. Eközben a
lisztet, a
tejfölt és
tejszínt összekeverjük, majd 10 percfőzés után besűrűsítjük vele a levet. Végül a tálaláskor a húsra öntjük a mártást, és galuskával kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>