Csirkenyárs mogyorómártással receptHány személyre: 4 személyre
» Pác:
» 4 ek. mogoyróolaj
» 1 bio
lime leve és reszelt héja
» 1 ek. halalaplé
» 2 tk. csípős csili-
fokhagyma szósz
» 1 tk. őrölt
koriandermag
» 1 tk. őrölt római
kömény» 4
csirkemellfilé
» A
salátához:
» 1
salátauborka, 1 ek. apróra vágott
mentalevél
» 2 tk. frissen facsart
lime-lé, 1 tk.
cukor» fél tk. durva szemű tengeri
só» A mártáshoz:
» 125 g
mogyorókrém, 25 ml kókus
tej» 2 ek. frissen facsart
lime-lé, 2 tk. csípős csili-
fokhagyma szósz
» 2 tk. halalpalé
» 16 db fanyárs, 30 percre
vízbe áztatva
Keverjük össze a páclé hozzávalóit. Vágjuk csíkokra a húst, tegyük bele a páclébe, majd fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1-4 órára. Az
uborkát hosszában negyedeljük el, kaparjuk ki a magját, és szeleteljük fel vékonyan, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. hagyjuk 30 percig állni.
Melegítsük fel a mártás hozzávalóit, de nem forraljuk! Addig főzzük, míg sima mártást kapunk. Ha sűrű lenne, adjunk hozzá pár kanál vizet.
Vegyük ki a húst a pácból, és húzzuk fel a nyársakra. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben, majd süssük meg a nyársakat. Sütés közben többször forgassuk. Melegen, a
salátával, és a mártással tálaljuk.
Elkészítési idő: 42 perc, plusz a pácolás
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>