Csirkeszárny csilis mázzal és pirított szezámmaggal recept
Hány személyre: 4 személyre
» 16 csirkeszárny » 2 ek. növényi olaj » 1 tk. durva szemű tengeri só » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors » Máz: » 3 ek. édes chiliszósz » 3 ek. szójaszósz » 3 tk. csípős csili-fokhagyma szósz » 1 tk. sötét szezámolaj » fél tk. finomra aprított friss gyömbér
Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. A csirkeszárnyakat tegyük tálba, adjuk hozzá az olajat, a sót és a borsot. Pácoljuk 20-30 percig.
Keverjük össze a máz hozzávalóit. A szezámmagot pirítsuk meg egy serpenyőben 3-5 perc alatt, közben kevergessük. A csirkeszárnyakat grillezzük 10 percig, majd kenjük meg a mázzal, és még 8-10 percig süssük. Közben fogassuk, és kenjük a mázzal. Amikor elkészült szórjuk meg szezámmaggal, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom