» 1 kg darált csirkehús » 125 g vaj » 90 g kimagozott, fekete olajbogyó » 60 ml extraszűz olívaolaj » 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 finomra vágott mogyoróhagyma » 3 evőkanál finomra vágott kakukkfű » só és frissen őrölt fekete bors » rukkola a tálaláshoz
60 g olajbogyót pépesítsünk a robotgépben. Keverjük össze a vajat, az olívakrémet és a fokhagymát. A keveréket tegyük alufóliába és csavarjuk hengerré. Tegyük mélyhűtőbe. A darált húshoz adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Osszuk el 6-8 egyenlő adagra és formázzuk burgerekké. Süssük oldalanként 4 percig az olajon. Rukkolával és a maradék olajbogyóval tálaljuk. A hús tetejére helyezzük a fagyott olívás vajas szeleteket.
Elkészítési idő 23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom