Egy
vegetával ízesített
vízben megf?zzük a
lencsét. Amíg f? a
lencse, kicsontozzuk a csirkecombokat. A csontról levágott húst megszórjuk
vegetával és
zöldf?szereket (kakukkfüvet,
oregánót) vágunk bele. A
banán felét ízesített húsra tesszük és feltekerjük. fogpiszkálóval kétoldalt megt?zzük, hogy ne jöjjön szét sütés közben,. Egy serpeny?ben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalát el?sütjük, majd kevés vizet öntünk alá és így serpeny?vel együtt, 30-40 percre betoljuk a süt?be. Amíg a csirke megpirul, elkészítjük a köretet. 1 fej vörös
hagymát keskeny szeletekre vágunk. 3 ev?kanál kristálycukrot forró serpeny?ben megolvasztunk, majd hozzádobjuk a
hagymaszeleteket és rányomunk 1
citrom levét. Gyors keverés után kb. 0,5-1 dl
víz hozzáadásával megpároljuk. Utol
só lépésként a karamelles
hagymához szórjuk a megf?tt, lesz?rt
lencsét és a szín és íz hatás fokozásaként apróra vágott petrezselymet hintünk rá. Mikorra elkészül a köretünk, megsült a hús is, így nincs más hátra, jöhet a tálalás.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>