Tandoori csirkemell receptHány személyre: 4
» 1/2 kg széles csíkokra vágott
csirkemellfilé
» 1/2 csésze tandoori
joghurtkeverék
» Piláf:
» 1 ek. olaj vagy ghi
» 2 kis fej finomra aprított vörös
hagyma» 1/4 tk. őrölt
kurkuma» 2 csésze hosszúszemű
rizs» 3 1/2 csésze forrásban lévő csirkehúsleves vagy
víz» 1/2 tk.
só» 1/4 tk. őrölt kardamom
» 1/2 rúd
fahéj» 1/2 csésze pirított
mandula» 1/4 csésze sárga mazsola
Tegyük a húst üvegedénybe. Keverjük össze a
joghurtot és a tandoori pasztát, és öntsük a húsra. 1 órán át pácoltjuk a hűtőben.
Készítsük el a piláfot: melegítsük fel az olajat, és dinszteljük meg a
hagymát. Adjuk hozzá a
kurkumát és a
rizst, és 1 percig kevergessük. Öntsük rá a forrásban lévő csirkehúslevest, majd keverjük bele a kardamomot és a
fahéjat. Forraljuk fel, és lefedve főzzük 15 percig. Villával keverjük hozzá a
mandulát és a mazsolát.
Melegítsük forróra a konyhai grillt, olajozzuk be a
rácsokat. Süssük a húst oldalanként 3 percig, közben kenegessük páccal.
Tálaláskor rakjuk külön tányérokra a piláfot, majd tegyünk rá 3-4 szelet húst. Indiai kenyérrel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>