Vágjuk le a szardíniák fejét és farkát, belezzük ki, és húzzuk ki a gerincüket.
Készítsük el a chermoulát. Aprítsuk durvára a
mentát és a
koriandert. Tegyük a hozzávalókat az
olívaolaj kivételével a turmixgépbe, és keverjük krémes állagúra, és adjuk hozzá az
olívaolajat.
Fektessük a szardíniákat bőrükkel lefelé lapos edénybe. Tegyünk félre 1/3 csésze chermoulát, a többit öntsük a halra. Rakjuk a hűtőbe pár órára.
Salsához keverjük össze a felkockázott
paradicsomot,
uborkát,
hagymát, majd keverjük hozzá a félretett chermoulát. Helyezzük a hűtőbe.
Készítsük elő a grillt, olajozzuk be a
rácsokat. Fektessük rá a szardíniát hasával lefelé, és süssük meg, majd fordítsuk meg, és süssük tovább. Közben kenegessük chermoulával.
Salsával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>