A tésztákat 7 percre
vízbe áztatjuk, eközben a tintahalakat elfelezzük, és aljukat bevagdossuk. A
chilipaprikát összekeverjük az összepréselt
fokhagymával és
korianderrel, majd ebbe pácoljuk 20 percig a tintahalakat. Egy wok-ban megpirítjuk a
mogyorót, majd félretesszük, és helyére rakjuk a bepácolt tintahalakat. Néhány perc után elkezdenek kunkorodni, ekkor ezeket is félretesszük. Helyére a zöldbab kerül, majd 2 perc után a halszósz, a por
cukor, a
citromlé, 3 ek.
víz. 1-2 perc után belekeverjük a
rizstésztát és a
mogyorót, végül a
korianderleveleket és a tintahalat is. Eloszlatjuk a tányérokon, majd a
lime-mal díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>