Galíciai pácolt tengeri kagyló - Spanyolország recept
Hány személyre: 4 személyre
» 1 kg tengeri kagyló » só » 8-10 szem fekete bors » 2 db babérlevél » 1 kanálnyi édes őrölt pirospaprika » 1/2 kanálnyi erős őrölt pirospaprika » 8 kanálnyi olívaolaj » 2 kanálnyi ecet
Folyó vízben megtisztítjuk a kagylókat és egy kis olajon, lefedve addig pároljuk míg szét nem nyílnak. Azután óvatosan kiemeljük a húsát és egy mélyebb tálba tesszük.
Az olívaolajban hevíteni kezdjük a babérlevelet, majd hozzákeverjük mindkét pirospaprikát. Levesszük a tűzről és egy kicsit pihenni hagyjuk. Ezután beledolgozzuk az ecetet, sóval és borssal ízesítjük. Ezt a keveréket a kagylókra öntjük és egy napig állni hagyjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom