A megtisztított húsunkat vágjuk kockákra. Fogjunk egy serpenyőt és pároljuk meg benne a kockákra vágott vörös
hagymát, a 
sárgarépát, a 
zellert és a 
fokhagymát. Hozzá adjuk a húst is, és megpirítjuk. Tegyük még bele a fűszereket (
só, 
bors, 
szerecsendió, 
babérlevél), némi húslevest és a bort. Pároljuk puhára a húst. Mikor már puha, szedjük ki a húskockákat, és a zöldséges levet törjük át, hogy mártást nyerjünk belöle. A mártást és a húst visszatesszük a serpenyőbe. Eközben egy lábosba tegyük bele a bor
ecetet, a 
kakaót, a cukrot, a beáztatott mazsolát, a pisztáciát és a 
narancshéjat, és kis lángon főzzünk ebből is mártást. Amint forrni kezd, vegyük le a tűzről, és keverjük el a hússal. Végül szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. 65 perc alatt elkészíthető.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>