A
hagymát és a
fokhagymát finomra vágjuk. A szardellát leöblítjük és finomra kockázzuk. A
paradicsomot felkockázzuk. A
bazsalikomot finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a
hagymát és a
fokhagymát, majd hozzáadjuk a szardellát és 2-3 percig pároljuk. Beletesszük a
paradicsomot,
sózzuk,
borsozzuk, és lefedve közepes lángon 15 percig főzzük. A tésztát
sós, forró
vízben kifőzzük. a romanescot megmossuk, megtisztítjuk, és szétszedjük rózsáira, majd hozzákeverjük a
paradicsommártáshoz. beleszórjuk a
bazsalikomot és összekeverjük. A tésztát leszűrjük, a fenyőmagot megpirítjuk. A tésztát a mártással tányérra szedjük, megszórjuk a fenyőmaggal és reszelt
sajttal.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>