A 
hagymát és a 
fokhagymát finomra vágjuk. A szardellát leöblítjük és finomra kockázzuk. A 
paradicsomot felkockázzuk. A 
bazsalikomot finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a 
hagymát és a 
fokhagymát, majd hozzáadjuk a szardellát és 2-3 percig pároljuk. Beletesszük a 
paradicsomot, 
sózzuk, 
borsozzuk, és lefedve közepes lángon 15 percig főzzük. A tésztát 
sós, forró 
vízben kifőzzük. a romanescot megmossuk, megtisztítjuk, és szétszedjük rózsáira, majd hozzákeverjük a 
paradicsommártáshoz. beleszórjuk a 
bazsalikomot és összekeverjük. A tésztát leszűrjük, a fenyőmagot megpirítjuk. A tésztát a mártással tányérra szedjük, megszórjuk a fenyőmaggal és reszelt 
sajttal.
Elkészítési idő: 40 perc. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>