A tésztát
sós
olívaolajos
vízben pároljuk ropogósra, majd szűrjük le.
A fekete kagylót tisztítsuk meg, öntsünk rá egy kis vizet és adjuk hozzá a feldarabolt répát és a felaprított petrezselymet. Főzzük, amíg kinyílnak, közben pedig
borssal fűszerezzük. Ezután szűrjük le, a kagylónak szedjük ki a húsát és rakjuk vissza a leszűrt lébe.
A másik két kagylót serpenyőben szintén addig hevítsük, amíg kinyílnak, majd vegyük ki a kagylóhúsokat.
A langusztát
sós
vízben pároljuk meg, majd csöpögtessük le.
Az összevágott
hagymát és a zúzott
fokhagymát pirítsuk meg a
vajon, majd dolgozzuk hozzá a felkockázott
paradicsomot, egy kis kagylólevet. Ízlés szerint
sóval és
borssal fűszerezzük. Néhány perc után adjuk hozzá a kagylókat és a langusztákat, majd forgassuk össze a tésztával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>