Tisztítsuk meg a húst, kockázzuk fel és
sóval, valamint
borssal fűszerezzük.
A babot egy napra bőséges
vízbe áztassuk be, majd szűrjük le és ismét adjunk hozzá vizet. A felfőzéstől számított egy percig pároljuk, majd leszűrjük.
A
paradicsomot tegyük egy pillanatra lobogó
vízbe, így könnyen le tudjuk szedni a héját. Ezután szeljük cikkelyekre és magozzuk ki.
A húst az olajon 10 perc alatt süssük meg, majd szedjük ki. A zaftjában futtassuk meg az összevágott
hagymát és keverjük hozzá a zúzott
fokhagymát, valamint a felkockázott
paprikákat. Pároljuk 10 percig, ezután pedig dolgozzuk hozzá a
paradicsomot, a
paradicsompürét, a húst, a porcukrot, a levest és a babot. Fűszerezzük
sóval,
borssal,
chilivel és köménnyel. Ha felforrt takarékon pároljuk 2,5 órán át. A végén
korianderrel szórjuk meg.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>