Az
uborkát és a
sárgarépát meghámozzuk, majd a savanyú
uborkával együtt felkokázzuk. Hozzáadjuk a
gyömbért, a felaprított
hagymát, a cukrot,
sót, az
ecetet és a vizet, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
2 l vizet meg
sózunk, belekeverünk 2 evőkanál olajat, majd a megpucolt halat egészben beletesszük, és 20 percig főzzük.
A zöldségeket leszűrjük, majd a levet a
szójaszósszal és a
liszttel összekeverjük. A
fokhagymát összezúzzuk, majd a maradék olajon megpároljuk, ráöntjük a
szójás páclevet, és besűrítjük. Pár percre beletesszük a zöldségeket.
A halat a mártással leöntve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>