Felszeletelt almát egy fél liter, sóval, citrom levével, cukorral egy darabka fahéjjal ízesített vízben puhára főzzük, és mixerrel elkeverjük. Vajból és li
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, és zsírjában megpároljuk az ugyancsak csíkokra vágott paprikát. Ezután ráöntjük a beáztatott babot, és puhára fő
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A burgonyát, paprikát, paradicsomot és a zöldségeket felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk, megpirítjuk, rátesszük a húst, és a vegyes zöldséget, majd jól 
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Birset héjastól egy kevés vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, szitán áttörjük és sóval, borssal és cukorral ízesített borban megfőzzük. Tojássárg
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Forrosítsuk fel a wokot, olívaolajjal locsoljuk körbe és piritísuk meg benne a finomra vágott hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, öntsük fel fehérborral, ad
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Citrom levét és reszelt héját egy liter fahéjjal, sóval fűszerezett vízben felfőzzük. 
Tojássárgákat elkeverjük cukorral, keverjünk hozzá néhány kanál
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Kétfajta húst és a szalonnát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, fűszereket, majd gombócokat formálunk belőle. Megpároljuk olajban a karikára vágott hagymát,
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Epret a vörös borban péppé főzzük, és szitán áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, adunk hozzá egy csipet cukrot és sót. 
Tejfölt összekeverjük a liszttel és 
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>