Tisztítsuk meg az
articsókát és vájjuk ki a belsejét, majd kenjük be a
citrommal, hogy ne veszítse el a színét.
A
szalonnát szabadítsuk meg a bőrétől, vágjuk csíkokra, forrázzuk le, majd egy kis olajon 5 percig hevítjük. Ezután beledolgozzuk az összevágott
hagymát és a zúzott
fokhagymát. Néhány perc után keverjük bele a cikkelyekre vágott
paradicsomot. 5 percig főzzük, közben
sóval és
borssal fűszerezzük.
Az
articsókát az
olívaolajon 10 percig pirítjuk, majd rálocsoljuk a bort és 5 percig pároljuk. Ezután hozzádolgozzuk a
paradicsomos keveréket, valamint a kakukkfüvet és letakarva takarékon fél óráig főzzük. A végén meghintjük a
bazsalikommal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>