Legyaluljuk a káposztát, feltesszük főni, és hozzáadjuk a zsírban megpárolt, karikára vágott hagymát, és puhára pároljuk. Miután megpuhult megszórjuk köménymaggal, kis li
Káposztát a sós, köménymagos vízben puhára főzzük. Megpirítjuk zsírban a hagymát, megszórjuk liszttel, hozzáadjuk a cukrot, majd barnára pirítjuk. Káposztába keverjük, be
A halat hátával lefelé tűzálló tálba állítjuk. Megpároljuk vajban a hagymát, az apróra vágott zöldségeket, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és a hal köré tesszük. Öntünk
Cukros tejben felfuttatott élesztőt összegyúrjuk a liszttel, cukorral, olvasztott vajjal, tojással, és fél citrom reszelt héjával. Összedolgozzuk, és 1 órát kelesztjük. U
Felkockázzuk a húst, megforgatjuk sós és pirospaprikás lisztben, és a vajban átsütjük. Ráöntjük az írót, hozzáadunk hámozott, kockára vágott almát, kevés cukrot, sót, köm
Zsír felében megpirítjuk a hagymát, rátesszük a felkockázott húst, átsütjük, fűszerezzük, és egy kevés vízzel megpároljuk. Zsírban aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, felö
Lapockát tekercs alakúra formázzuk, átkötözzük és megsózzuk. Zsír kétharmadát felforrósítjuk, és megsütjük benne a húst. Megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompür
Húst középen felszúrjuk és megtöltjük.
Töltelék: megpirítjuk zsírban a felkockázott sonkát, szeletelt gombát, 10 percig együtt pároljuk, ráöntjük a tojást, beletesszük
Ugrás a lap tetejére >>