Rama margarint elmorzsoljuk a liszttel, teszünk hozzá egy kis sót, tejföllel és tojással tésztává gyúrjuk. Négy részre osztjuk, majd pihentetjük. Sonkát megdaráljuk, hozz
Felkockázzuk a húst, meghempergetjük paprikában. Hagymát üvegesre pároljuk, majd további 5 percig pároljuk a hússal, fűszerezzük, ráöntjük a sör felét, és 45 percig párol
A szardellát villával összenyomkodjuk, és elkeverjük 40 g vajjal. A tyúkot kívül-belül megkenjük a szardellás vajjal. Vaj másik felét tűzálló tálban felmelegítjük, belete
Combot megtűzdeljük szalonnával, bedörzsöljük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és 2 órát állni hagyjuk. Combot vajban átsütjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, karikára vág
Kivert karaj egyik oldalára egy szelet szalámit teszünk, és összehajtjuk. Burgonyát nyersen megreszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, kinyomkodjuk, majd az egész tojásokkal és
Burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzákeverjük a zsírt, tojást, és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Fővő sós vízbe galuskát szaggatunk belőle,
Megfőzzük a tojásokat, meghámozzuk, és a sonkába csomagoljuk, majd lisztbe, felvert tojásba és morzsába forgatva olajban kisütjük.
Liba nyakbőrét egyik végén bevarrjuk és megtöltjük, majd bevarrjuk a másik végét is. Ezt kifőzhetjük húslevesben, de készíthetjük sütőben is. Ilyenkor libazsírban pirosra
Ugrás a lap tetejére >>