Összes hozzávalót habosra verjük, majd friss barna kenyérre kenjük és fogyaszthatjuk.
Lencsét beáztatjuk előző nap, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fűszerekkel, valamint összevágott hagymával feltesszük főni. Ha a vizet elfőtte,
Libát kívül-belül megsózzuk, hasüregét meghintjük majoránnával, beletesszük a hámozott, egészben hagyott almákat és a kockacukrot. 2 pohár vízzel leöntv
Vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk az összetört tojássárgáját, sót, kevés reszelt szerecsendiót, lisztet, és tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk,
Malac fejét sós vízben puhára főzzük. Hideg levesről leszedjük a zsírt, megpároljuk benne a hagymát, rászűrjük a zsírtalan levest, megszórjuk petrezselyem
Májat hámozott, rúdra vágott mandulával 5 szem szegfűszeggel megtűzdeljük, tűzálló tálba tesszük, majd leöntjük meleg, sós libazsírral. Sütőbe tesszük
Tejfölt összekeverjük a liszttel, apróra vágott mandulával, tormával, felfőzzük a levessel, majd sóval és cukorral ízesítjük.
Sajtot szétnyomkodjuk, elkeverjük vajjal, apróra vágott szardellával, összevágott hagymával, fokhagymával, kapribogyóval. Megpirított kenyérre kenjük, reszel
Ugrás a lap tetejére >>