» 30 g vaj » 30 g liszt » 150 ml szűrt zöldségleves » 100 ml fehérbor » 200 g créme fraiche (sűrű tejföl) » 50 g sóska » só és bors
A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és kissé megpirítjuk. felöntjük a levessel és a borral, majd jól elkeverjük.
Belekeverjük a créme fraiche-t, és krémesre főzzük. A sóskát megmossuk, lecsöpögtetjük, durvára vágjuk. Elkeverjük a mártásban és 10 percig főzzük, majd pépesítjük. sózzuk, borsozzuk.
Lazacok mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: 15 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom