Az összetört csontokből lassú tűzön kb. két órán át erős alaplevet főzünk. Világos
vajas
rántást készítünk, majd hozzáadjuk az összevágott zöldeket és a turbolyát, mjad öntsük fel a csontlével. Forraljuk fel, majd keverjük bele a
tejszínnel és
tejföllel összedolgozott
tojássárgákat, végül a
parmezánt. A betéthez a
tejet forraljuk fel, majd adjuk hozzá a
vajat, azután a
lisztet, belekeverjük a reszelt
sajtot, majd az egészet habzsákba töltjük és
vajjal megkent sütőlapra kis halmokat nyomjunk belőle. Forró sütőben süssük, amjd reszelt
sajtba hempergessük a fánkocskákat. Tálaláskor ezzel a betéttel kínáljuk a levest. Az étel elkészítési ideje kb. 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>