Hagymakrémleves NyársTomi módra receptHány személyre: 4 vagy 6 személyre
» 4 közepes fej vörös
hagyma » 4 közepes fej lila
hagyma» 4 gerezd
fokhagyma» 2 evőkanál ghí vagy
vaj» 2 evőkanál
liszt» 2 húsleveskockából készült 1,5 liter húsleves
» ½ kávéskanál zöld vagy
fehérbors
» ½ kávéskanál
szerecsendió (őrölt)
» ½ kávéskanál
tárkony» ½ kávéskanál majoranna
» 2 dl
tejföl
» jó sok reszelt trapista
sajt
Erőleves, marhahúsleves vagy csirkeleves kockákból húsleves lét készítünk, úgy hogy felforraljuk 1,5 liter
vízzel a 2 kockát és kész.
A vörös
hagymát és lila
hagymát meghámozom és nyolc részbe vágom. (Közepén megfelezem, majd a felet elnegyedelem). Nagy lábas aljába felolvasztom a ghít (elkészítése: http://jeindia.hu/index.php/recipes/1727 ) és beleteszem a
hagyma darabokat és a picire aprózott
fokhagyma gerezdeket, majd kb. 5 percen át nagy lángon kevergetem.
Miután a
hagyma kicsit megfakult és kezd szétesni, akkor hozzáadom a
lisztet, s elkeverem vele. Ezután rögtön, nehogy odakozmáljon, hozzáöntjük az elkészült húslevest, hozzáadjuk a fűszereket.
Miután forrt kb. negyed-fél órát, hozzáadjuk a
tejfölt, s főzzük a levest további fél órán át úgy, hogy a leves folyadék szintje legalább a nagy lábos kétharmadáig érjen!
Ezután botmixerrel, miközben forr a leves elturmixoljuk a főtt
hagymát a levessel. (Akkor indítsd a botmixert, ha a leves közepén vagy az alatt van a daráló rész, s ne is húzd ki a leves felszíne felé!)
A pürésítést szaggatottan végezd, addig amíg a botmixeren ellenállást nem érzel. Ekkor még kevertetés közben pár percet forralod és kész.
sajttal megszórva tálaljuk. Én bögrébe szoktam tenni és arra reszelem a
sajtot és úgy „iszom”.
Mennyei!
Szerző:
nyarstomi Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>