A
spárga fejeket levágjuk, a többi részét a
tejes levesben főzni kezdjük. Kb. 5 perc elteltével a
spárga fejét is hozzáadjuk, majd néhány perccel később a
lisztből és
vajból készült
rántással besűrűsítjük. Sózzuk,
borsozzuk, kevés cukrot szórunk bele, majd ha a
spárga megpuhult, az egészet pépesítjük. Leszűrjük, majd a
tojássárgájával elkevert
tejszínhez adjuk. Amíg a leves fő, elkészítjük a csigákat is. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a
tojással, megszórjuk a fűszerekkel és a reszelt
sajttal, majd feltekerjük, és felkarikázzuk. Így magas fokozaton 10-12 percig sütjük, és ezzel kínáljuk a levest.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>