Borjúleves gombával receptHány személyre: 4
					» 450 g vékonyan felszeletelt borjúhús
» 450 g borjúhús
» 1,2 l 
víz» 1 kicsi 
hagyma» 6 szem 
bors» 1 tk. 
szegfűszeg» csipetnyi szerecsenvirág
» 150 g durvára vágott laska vagy shiitake
gomba» 150 g 
tejszín
» 100 g vermicelli
» 1 ek. keményítő
» 3 ek. 
tej» 
só, 
bors				 
				
					Forraljuk fel a vizet, csontot és a húst. Adjuk hozzá a 
hagymát, 
szegfűszeget, 
borsot, szerecsenvirágot, majd főzzük 3 óráig, míg az egyharmada el nem párolog.
Levest szűrjük át, és tegyük hozzá a bárányhúst. Adjuk hozzá a 
gombát, 
tejszínt és kis lángon főzzük 10 percig.
Forraljunk 
sós vizet, és főzzük meg benne a vermicellit, majd szűrjük le. 
Keményítőt és a 
tejet keverjük simára, és sűrűsítsük be vele a levest. Ízesítsük, majd étkezés előtt tegyük bele a tésztát.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>