» 1 ek. olívaolaj » 1 hagyma » 2 gerezd fokhagyma » 1 tk. finomra reszelt friss gyömbér » 1 tk. közepesen erős currypor » 500 g édesburgonya » 1 l csike- vagy zöldségalaplé » só és bors » A kókuszos zöldcitromkrémhez: » 1,5 dl kókuszkrém » 1/2 zöldcitrom leve » 1 tk. reszelt zöldcitromhéj
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk.
A felvágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát. A gyömbérrel és a curryporral fűszerezzük. Belerakjuk a krumplit, felöntjük az alaplével, fedőt rakunk rá és 10 percig pároljuk. Ha kihűlt összeturmixoljuk, majd újra hevítjük, közben sóval és borssal ízesítjük.
A krém hozzávalóit összedolgozzuk és tálaláskor a burgonyalevesre kanalazzuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom