A
krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd a
szalonnával együtt felkockázzuk, a
káposztát és a
hagymát pedig felaprózzuk. A kolbász bőrét leszedjük, majd karikákra vágjuk. A
szalonna zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt félretesszük. A
zsírban a
lisztet megpirítjük, majd beleszórjuk a piros
paprikát és a
hagymát. Felöntjük három deci
vízzel, és így felforraljuk, majd újabb öt deci vizet öntünk hozzá. A
burgonyát is beltesszük, majd a
borsot, ételízesítőt, csombort, csípős
paprikát is, és így a
krumplit puhára főzzük. Ezután adjuk hozzá a
káposztát és a kolbászt, majd ha a
káposzta is megfőtt,
cukorral,
sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a
tejfölt, amelyet egy deci
vízzel összekevertünk. Még egyszer felforraljuk az egészet, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>