A
szalonnát felkockázzuk, majd egy lábosba tesszük,
zsírját kiolvasztjuk, és hozzáadjuk a felaprózott, megtisztított vörös
hagymát. Miután üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a piros
paprikát és két ek. vizet. A
krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezt is a lábosba tesszük, és a
köménymaggal,
fokhagymával ízesítjük. Kb. 1 1/2 liter vizet öntünk hozzá, majd a zöld
paprika magját kiszedjük, felszeljük és a
krumplihoz adjuk a húsleveskockákkal együtt. Miközben az egészet puhára pároljuk, karikákra vágjuk a
paradicsomot, és a tarhonyával együtt a leveshez adjuk. Végül addig főzzük, amíg a tarhonya puha nem lesz, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>